Parasta yrittämisessä osa 20/52: Maailmankatsomus

Tämä ei tietenkään koske kaikkia yrittäjiä, niin kuin ei mikään mitä kirjoitan tai puhun, hah. Olen kuitenkin huomannut usean yrittäjän ja myös yrittäjähenkisen kesken yhden samankaltaisuuden ja se on maailmankatsomus. Yrittäjät katsovat maailmaa jotenkin ihan eri perspektiivistä, kuin keskimääräinen palkansaaja. Avaan näitä maailmankatsomuksia.

Yrittäminen on työnteon muoto, mutta lisäksi se voi mahdollistaa vapautta, taloudellista varmuutta, lisätuloa, paremman palvelun, nopeamman asioiden hoitamisen, maailmaa mullistavan tuotteen (well hello puhelin) tai luontoa säästävän keinon.

Oikeasti, luojan kiitos, joku otti aikoinaan riskin luoda tämän kaltaisen laitteen, josta nyt tätä tekstiä luet, sillä ilman sitä riskiä, emme voi tietää, olisiko mahdollista kirjoittaa tätä teille tätä kanavaa pitkin. Me siis tarvitsemme myös riskin ottajia. Kaikki eivät voi olla tyytyväisinä vakituisessa palkkatyössä. Joku jossakin luo tälläkin hetkellä jotain uutta, valtavan henkilökohtaisen riskin kanssa, sen sijaan, että istuu vakituisen palkkatyön varmuudessa.

Jollekin se on parasta, että työskentelee klo 8-16, pitää 30min ruokatauon ja saa 30 lomapäivää, joka vuosi, saaden tästä tietyn summan palkkaa joka kuukausi. Yrittäjien maailmankatsomuksessa työskentelyajoilla ei ole niin suurta väliä, kunhan yrityksen asiat menevät eteenpäin ja kassaan tulee rahaa. Jossakin vaiheessa yrittäjä pääsee nauttimaan työnsä hedelmästä, eikä tarvitsekaan ehkä nähdä niin suurta työnteon määrää yrityksen eteen. Tästä palkka voi olla moninkertainen saman alan palkansaajaan nähden.

Haluan mainita myös ne yrittäjät ja yritykset, joilla on mahdollisuus tuottaa myös niinä aikoina, kun valtaosa väestöstä nukkuu. Tällaisia yrityksiä ovat esimerkiksi kansainväliset yritykset ja verkkokaupat. Vaikka teet viikonlopun töitä verkkokaupan eteen, saatat nauttia yritykseen tulevista tuloista, vaikket ole itse läsnä. Passiiviset tulot ovat sellaisia, joita varsinkin yrittäjähenkiset (työnteon muodosta riippumatta) yrittävät hyödyntää yhä enemmän. Tällaista voi esimerkiksi olla sijoittaminen, vuokraaminen, sosiaalinen media tai kenties tällainen bloggaaminenkin. Näitä mahdollisuuksia nähdäkseen, pitää olla yrittäjähenkinen, turvallisten riskien ottaja.

Mahdollisuuksien näkeminen on se, mikä ajaa meitä yrittäjiä joka päivä eteenpäin. Siinä missä joku muu ei näe edes mahdollisuutta, joku toinen voi tehdä menestystarinan. Siksi yrittämisessä parasta on maailmankatsomus. Koskaan ei tiedä mitä sellaista seuraavaksi hoksaa, mitä muut eivät ole vielä hoksaneet.

Ota kanavani seurantaan, mikäli haluat seurata laajasti yrittäjyysaiheita. Löydyn Instagramista ja LinkedINistä. Tilaa toki uutiskirjeeni täältä sivun alareunasta. Uutiskirjeessä jaan ilosanomaa vain hyvistä ja hyödyllisistä asioista! Kiitos kun luit.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *