Parasta yrittämisessä osa 19/52: Vastoinkäymisten voittaminen

Yrittäminen on tosi usein vastavirtaan uimista. Juuri kun on päässyt yli yhdestä vastoinkäymisestä, eteen tulee seuraava este. Kokoajan pitää olla ratkomassa, taistelemassa ja yrittämässä voittaa. Vaikka se tuntuukin keskimäärää paskemmalta, kuin että tekisi töitä, jotka on ennalta määritetty tehtäväksi jollakin tavalla, on esteiden ylittäminen hyödyllistä.

Vastoinkäymiset tarjoaa mahdollisuuden henkilökohtaiseen kasvuun ja oppimiseen. Ne auttavat kehittämään vahvuutta, kestävyyttä ja resilienssiä, eli psyykkistä sietämiskykyä (se on sitä, kun ihmisten kysyy sulta jostain: ”miten sä jaksat xxx”). Kun voittaa vaikeuden, saattaa löytää uusia puolia itsestä ja oppia ongelmanratkaisua ja päätöksentekoa, jotka ovat arvokkaita taitoja elämässä muutenkin.

Lisäksi taistelu vastoinkäymisiä vastaan löytää meistä uusia rajoja. Ehkä se taistelu saa meidät ponnistelemaan kovemmin, kuin olimme itsestä voineet kuvitellakaan. Itsensä ylittäminen vie taas meitä eteenpäin uusissa ja uusissa haasteissa, kun tiedämme selvinneen niistä aiemmistakin. Haasteiden voittaminen lisää meidän itseluottamustamme. Sen me tiedämmekin olevan erittäin tärkeää.

Tärkeää on myös se, että vastoinkäymisten voittaminen kehittää meidän ihmisten empatia kykyä. Viimeaikaisten otsikoiden perusteella, sanomattakin selvää, miten paljon enemmän sitä tarvitsisimme. Kun on itse yritysmaailmassa kamppaillut kilpailutuksissa tai tuskaillut lupa-asioiden kanssa, tuntee muiden yrittäjien eteen tulevat vaikeudet paljon paremmin, vaikkei ne itseään koskisikaan.

Muita ajatellen, vastoinkäymisten voittaminen antaa toisille inspiraatiota ja esimerkkiä. ”Jos toikin pystyy, niin kyllä minäkin pystyn” -tyyppisesti. Ilman, että omasta vaikutuksestaan edes tietää. Tielle sattuvien esteiden voittaminen on myös yhteiskunnallinen teko, sillä loppujen lopuksi vastoinkäymisten voittamisesta hyötyy myös yhteiskunta, koska yleensä vastoinkäymisten voittaminen johtaa taloudelliseen menestykseen tai jopa työpaikkojen luomiseen.

Älä siis pelkää vastoinkäymisiä, kääri hihat, kerta toisensa jälkeen, (niin kauan kuin jaksat, muista omat rajat, heh.)

Ota kanavani seurantaan, mikäli haluat seurata laajasti yrittäjyysaiheita. Löydyn Instagramista ja LinkedINistä. Tilaa toki uutiskirjeeni täältä sivun alareunasta. Uutiskirjeessä jaan ilosanomaa vain hyvistä ja hyödyllisistä asioista! Kiitos kun luit.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *