Hei maailma!

IIIIK! Olen aloittanut oman blogin monen monta kertaa, mutta en ole KOSKAAN uskaltanut viedä blogia loppuun saakka. En myöskään koskaan ole tiennyt, mistä blogia pitäisin. Ilman sitä punaista lankaa koin, että blogi olisi ollut villalankakerä, josta ei löydä langan alkua eikä loppua. 2022 aloin blogata @naisetpuhuurahasta bloggaajana ja se lisäsi mun varmuutta, kun oli ja on hyvä tiimi ympärillä, joten päätin, että it´s now or never.

Ensimmäiset julkiset tekstini olen kirjoittanut paikallislehteen 2000-luvun alussa. Kirjoittaminen on aina ollut kivaa. Lehden kirjoituksiin sain aiheet usein valmiina, kirjoitin tekstit ja otin kuvat. Siitä maksettiinkin silloiseen elämäntilanteeseen nähden hyvin. Olisiko kuvasta saanut silloin peräti 8€ ja tekstistä muutaman kympin. Lehdessä avustajana työskentelminen oli kyllä tosi kivaa ja se oli varsin vapauttavaa, kun sai kirjoittaa. Jäi hyvät muistot!

Lehtikirjoittelussa mua häiritsi, että piti olla tietyissä paikoissa tiettyyn aikaan. Kun kissaa ristittiin sunnuntaina klo 11.14, piti olla paikalla ja se oli varmaan näin jälkikäteen mietittynä se ainut asia, mikä tukahdutti intoni lehtikirjoittamiseen. Ja nimenomaan näin jälkikäteen mietittynä, niin olenko oikeasti jo silloin kokenut epämiellyttäväksi sen, että joku muu järjestää minulle aikatauluja??? SOS.

Voisi luulla, että kirjoittaakseen blogia, pitäisi osata kirjoitusoppi täydellisesti. En tiedä onko näin, mutta minä en osaa. Teen useita kirjoitusvirheitä, varsinkin yhdyssanat ovat minulle vaikeita. Jos tämä häiritsee sinua, olen tosi pahoillani. Toivottavasti se ei häiritse kaikkia lukijoita ja hei, voithan aina kuunnella tämän blogin! Tai noh, toivotaan, että blogilla on edes muita käyttäjiä kuin minä itse. Hah.

Kuka olen? Esittelen itseni paremmin sivujen Kuka? osiossa, mutta 4 nopeaa:

KUKA: Laura Nuotio, 1987 syntynyt

MITÄ: Suorapuheinen ja hauska tyyppi. Rakastanut yrittäjyyden teemoihin ja pelkään elämättä jäänyttä elämää.

MISSÄ: Vakituisena työssä sairaanhoitajana erikoissairaanhoidon päivystyksessä, sivutoimisesti yrittäjänä hoitajia vuokraavassa yrityksessä, sekä oma toiminimi: kauppaneuvoksentytar. 2023 opintovapaalla.

HÄH: Tradenomi, Sairaanhoitaja, YAMK-yrittäjyystradenomi opiskelija.

Miksi kirjoitan tätä blogia? Kaikki lähti opintovapaasta, jolle jäin 2022 sairaanhoitajan työstäni. Huomasin, että elämä onkin aika ihanaa, kun ei ole palkkatyön velvotteita. Koska olen aina ollut toiminnan nainen, pyöritin opintovapaalla palkkatyön sijaan omaa pientä kotihoidon yritystäni. Tuona kesänä tajusin, että jos haluan olla vapaa velvotteista, en voi tehdä työkseni jotakin, joka sitoo minut päivittäisiin aikatauluhin. Osittain siksikin päätin lopettamaan kotihoidon yrityksen ja keskittyä opintoihin ja toisen yritykseni pyörittämiseen.

En tietenkään tarkoita, että se olisi ihanaa, kun kalenterissa ei koskaan olisi mitään aikatauluja! Työnteko on minulle mukavaa ajanvietettä, josta saa rahaa ja työntekoon kuuluu aina velvotteita. En yrittäjänä pakoile tai pelkää velvotteita, tai työtä. Ne ovat sellaisia, jokaisen elämään kuuluvia, mutta jos elämää pystyisi elämään mahdollisen vähin ulkopuolisin velvottein, se olisi aika cool! Uskon, että muut oravanpyörästä hellittäneet tietävät mitä tarkoitan.

2021 lopussa mä perustin mun @kauppaneuvoksentytar tilin ja liitin sen Naiset puhuu rahasta- blogin yhteyteen. Sitten aloin käymään 2022 ylempää ammattikorkeakoulua yrittäjyystradenomi- linjaa ja tajusin, et ei hitto, että YRITTÄJYYS on se mun juttu! Sitten lähdin tuomaan yrittämis-aiheisia juttuja instagramiin ja siitä lähti tää pallo sitten pyörimää. 2023 mä huomasin, että Instagram ei ole käyttäjien käsissä, munkin tili voidaan kaapata koska vain. Siksi halusin luoda itselle paikan, johon voin muista riippumatta luoda materiaalia.                                                                  

Näin löysin yrittäjyyden blogin punaiseksi langaksi ja jokin naksahti paikoilleen. Päätin, että kirjoitan 52 kirjoitusta, mikä yrittäjyydessä on parasta. Joka viikolle yksi. Aloitin sarjan IG:n puolella jo aiemmin ja yhdistän nyt reelsit ja blogitekstit. Tietenkin blogin takana on myös ajatus siitä, että tarvitsemme Suomeen enemmän yrityksiä ja yrittäjiä. Kauppaneuvoksen tytär on mun väylä tehdä asialle jotain. Yrittäjyyden on oltava houkutteleva vaihtoehto työuralle ja jokaisen meidän on ymmärrettävä yrittäjyys vaihtoehtona tulevaisuuden työelämänä. Lisäksi yrittäjyys on hyvä, ellei paras väylä lisäansioiden luokse.

Toinen mun unelma oli perustaa oma podcast. Joten tadaa! Aloitimme Elina Helmikosken kanssa tänä vuonna podcastin, Elämäni Yrittäjänä. Eka tuotantokausi käsittelee teemoja yrittämiseen liittyen ja on luotu nimenomaan kannustamaan yrittäjäksi aikovia, mutta tsemppaa myös jo olemassa olevia yrittäjiä. Yrittäjyys on vaikea laji ja tarvitsemme enemmän puhetta sen ympärille.

Puhuminen on mun laji, joten päätin tätä blogia perustaessa, että puhun nämä tekstit. Pystyt kuuntelemaan nämä kaikki tekstit, mun lukemina, sivun ylälaidasta. Näin voit säästää näytöntuijotus-aikaasi ja kuunnella mua vaikka lenkillä, salilla tai aamupalapöydässä. Tällä tavoin mun tekstit tavoittaa myös teidät, joille lukeminen tai näkeminen on vaikeaa tai mahdotonta.

No joo, tästä taisi tulla tällainen mainosteksti itsestä, mutta hei kenestä sitten? Hah. Kiitos maailman eniten kun olet lukenut tai kuunnellut tämän ja toivottavasti pysyt täällä mukana. Laita mulle palautetta sivujen kautta tai sitten spostia, jos on jotain mielen päällä tai ideoita mihin ottaa kantaa. Parhaiten tavoitat IG:stä @kauppaneuvoksentytar tilin takaa.

Kaikella rakkaudella, tervetuloa mukaan!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *