Kupilka, suomalainen retki- ja vientituote.

Tiesittekö, että meillä Suomessa, tarkemmin sanottuna Kontioladen Pyytivaaralla Pohjois-Karjalassa valmistuu täysin 100% kotimainen retkeilytuote Kupilka? Jos Kupilka ei ole sinulle tuttu tuote, niin et ehkä harrasta vielä retkeilyä? Varoitan sinua lukemasta pidemmälle, sillä Kupilkaan tutustuessasi saatat aloittaa myös retkeilyn harrastamisen.

Rakastuin itse Kupilka tuotteisiin aloittaessani ”keräilemään” kansallispuistoja. Etsin omaan ja perheen käyttöön astioita, jotka eivät olisi muovia, mutta olisivat yhtä kestäviä. Teräksestä en tykkää juoda, eikä puiseen kuksaan mahdu ateriaa. Muistan vieläkin tunteen, kun tutkin retkeilyosastolla ensimmäisen kerran Kupilkan tuotetta. Kupilkasarjasta on saatavilla syvät ja matalat lautaset, mukit ja kupit, snapsikuppi, lusikat, haarukat ja veitset. Kaikki mitä retkeilyssä tarvitset! Voit tutustua paremmin Kupilka perheeseen esimerkiksi tästä.

Se on kova, muttei mene rikki. Pieni, mutta tarpeeksi suuri. Ei muovia, eikä polta sormia ja vielä kotimainen tuote. Olin myyty! Meiltä kotoa löytyy 4 syvää lautasta, 2 mukia ja pari pidempää Spork pitkäruokailuvälinettä. Näillä retkeilytuotteilla olemme päässeet kiertämään jo monet kansallispuistot ja muut retket. Kupilkat ovat toimittaneet virkaa myös lapsen partioleireillä. En voi kuin suositella!

Mitä Kupilka on?

Yritys valmistaa itse oman Kareline-luonnonkuitukomposiittimateriaalin, joka koostuu 50% havusellukuidusta ja 50% elintarvikehyväksytystä polypropeenista. Tuotteet suunnitellaan Suomessa ja niille on myönnetty Design from Finland, sekä Avainlippu-merkit. Kareline-luonnonkuitukomposiitille on myönnetty Avainlippu.

Kupilkasta hitin tekee sen ominaisuudet. Kupilka on konepesun ja kolhujen kestävä ja kevyt tuote. Kupilka ei ime itseensä hajuja tai makuja, joten siitä voi huoletta juoda ja syödä mitä haluaa. Lisäksi se ei myöskään kuumene ja kestää lämpötiloja aina 100 asteesta -30 asteeseen.

Kupilka numeroina

Vuonna 2022 Kupilkan liikevaihto oli 2,2miljoonaa. Kupilka työllistää Kontiolahden päätoimipisteellä 15-18 henkilöä sesongista riippuen, Helsingissä 2 henkilöä ja Berliinissä 1 henkilön. Työvoimaa alueelta löytyy ja kesäisin Kupilka palkkaa Kontiolahden kunnan tarjoaman tuen avulla useita paikallisia nuoria kesätöihin oppimaan työelämästä.

Hankalaa yrittämisessä on tällä hetkellä vientiin voimakkaasti vaikuttava maailman tilanteen epävakaus. Ennusteita on hankala tehdä, sillä Kupilkaa viedään tällä hetkellä yli 40 maahan!!!

Tavoitteena Kupilkalla on kehittää niissä käytettävää materiaalia aina vain biopohjaisemmaksi ja kasvattaa tietysti vientiä. Asiakkaiden tarpeisiin ja toiveisiin halutaan vastata kehittämällä tuotevalikoimaa heitä kuunnellen.

”Pääperiaattemme tuotteita suunniteltaessa ja valmistaessa on ”jälkiä jättämättä luontoon sulautuen. Kupilka tuotteet ovat monikäyttöisiä ja soveltuvat retkien lisäksi kotikeittiöön, mökkitupaan tai terassikattaukseenkin”

Niina Myyry, Kupilka

Miten Kupilkasta tuli vienti tuote?

Kupilkan juuret ovat syvällä Suomen historiassa. Vuonna 1775 Kuisma niminen mies valmisti alkoholijuomia, ja juomien testaamiseen hän vuoli isoisiensä tiedon varassa kupin. Tämä kuppi oli ensimmäinen todistetusti Kupilkamainen kuppi. 200 vuotta myöhemmin perhe, jolla oli kokemusta kuppien ja kulhojen valmistamisesta halusi perustaa eettisiin ja ympäristöystävällisiin arvoihin perustuvan yrityksen. Samaan aikaan naapurustossa kehitettiin KARELINE- luonnonkuitukomposiitteja. Myöhemmin teollinen muotoilija Heikki Koivunora ja innovaattori Kari Kuisma kehittivät vuonna 2003 tuotteen KUPILKA 21. Näin syntyi ensimmäinen Kupilkakuppi.

Kupilkasta saatiin kasvamaan miljoonien yritys, kun yrityksessä panostettiin vientimarkkinoiden kasvattamiseen reippaasti ja Kupilka kiersi alan messuja. Vuonna 2015 Kupilka pääsi kutsuttuna osaksi Scandinavian Outdoor Group- yhteisöä, joka edesauttoi viennin kasvussa ja pienen yrityksen uskottavuudessa maailman tuulissa.

Oletko sinä osa suomalaisen yrityksen maailman valloitusta? Joko sinulla on oma Kupilkasi? Jos ei, löydät niitä kattavasti lähes jokaisen kaupan retkeilyosastolta. Maailmanlaajuisesti voit etsiä lähimmän jälleenmyyjäsi tästä. Kupilkan omilta nettisivuilta voit myös ostaa tuotteeseen omanlaisesi lasermerkinnän, paras lahjaidea ikinä!

Tiedätkö jonkin kiinnostavan yrityksen, josta haluaisit lukea tai saada enemmän tietoa? Vinkkaa siitä mulle!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *