despaired, businessman, business-2261021.jpg

Parasta yrittämisessä 7/52: Päätät itse mitä töitä otat vastaan.

Kun yrittäjä on vihdoin selvinnyt alkuvaikeuksista ja saanut liiketoiminnan kannattamaan, niin aletaankin painimaan toistenlaisten ongelmien kanssa. Usein yrityksen alussa yrittäjän on vastaanotettava ”kaikki työt” mitä vaan voi. Käsityöyrittäjät varsinkin saavat tulosta vain tehdystä työstä. Joten kaikki sisään tulevat tilaukset vastaanotetaan.

Sitten kun sitä hiiltä on tunkenut oman höyryjunan pesään liikaa, saattaa tulla hikiset ajat. Töitä on enemmän kuin tarpeeksi, vapauttavaa palautusaikaa ei yhtään ja pahimmassa tapauksessa työt ovat vielä kaikki sellaisia matalakatteisia, ettei viivan allekaan tuppaa jäämään mitään.

Palkkatöissä tehdään juuri sitä mitä käsketään. Jos työnjohto kertoo, että työt x on tehtävä, ne on silloin tehtävä. Piste. Yrittäjällä on onneksi vapaus valita. Kun oma pää alkaa täyttymään työn teosta tai hyvällä tuurilla huomaa, että vähemmälläkin työllä tulee toimeen taloudellisesti, ei töitä tarvitse tehdä määräänsä enempää. Aika epäyrittäjämäisesti sanottu!

Tottakai työnsä tuloksen haluaa jokainen maksimoida. Ainankin uskon niin. Siksi on hyvä huomioida myös silloin, kun pyörittää isoa businessta, että jos jokin työ ei istu yritykseen, ei sitä välttämättä kannata tehdä. Maailma muuttuu kovaa tahtia ja välttämättä sellaiselle tuotteelle tai palvelulle ei ole enää kysyntää, mitä oli silloin yritystä perustettaessa. Silloin sen tuotteen ja palvelun aika on ohitse. Anna siis yrittäjänä itsellesi lupa muuttaa yritystäsi, sillä sinä itse päätät mitä töitä otat vastaan.  

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *