deckchairs, beach, sea-355596.jpg

3 vinkkiä rentoon rantapäivään!

”Äitiiiiii koska mennään?” Äitiiiii on niin kuuma!”

Jos erehtyy pienen pienessä sivulauseen pilkun kärjessä sanomaan, että mentäiskö tänään uimaan, voit olla varma, että seitsemän kilometrin päässäkin oleva lapsesi kuulee sen. Viime viikon sunnuntaina helteen korventaessa pihahommissa, kysyin sivulausessa, että pitäisikö mennä uimaan. Ja tyttöjen pikkuserkun ollessa kylässä, ehdotus sai heti kolme KYLLÄ ääntä.

Meillä on talon lähellä n. 700m. päässä kylän yhteinen ranta, joka toimii veneen säilytyspaikkana, sekä uimarantana. Suuntasimme sunnuntaina siis sinne. Lyhyt matka houkutteli. Mukaan piti ottaa vain: kalastusvehkeet, SUP-lauta ja pari uimapatjaa. Koska tilaa oli, taitoin mukaan myös retkituolin. Helpointa matkaa oli taittaa pakulla.

Jotta nautinto voisi olla täydellinen, venytimme lenkin kaupan kautta. Lapset otti vichyjä ja minä maailman herkullisimman Hartwall Jaffa Juicy limutölkin. eksejä ja nektariineja myös mukaan ja loppu summa 24€. Tsi-Tsing! Aivan muina kuninkaina lähdimme matkaan. Virvelillä 2 heiton jälkeen siima oli sotkussa ja ensimmäisessä uimapatjassa oli jo reikä. Kukaan ei kuitenkaan valittanut, edes minä.

Olen uinut itsekin tällä rannalla pienenä tyttönä ja nyt omat lapset 8- ja 10-vuoden ajan. Tuntuu tosi juurevalta, tarjota lapsille samoja lapsuuden maisemia, missä itse on viettänyt aikaa. Tosin, tuolloin kivikaudella, jolloin olen itse ollut lapsi ainut uimalelu oli uimarengas.

No, jottei tästä tule nyt muumipapan muistelmat, niin palataanpa niihin rennon rantapäivän vinkkeihin.

  1. Ota mukaan vain uimataitoisia lapsia. HAHHA

On aivan eri asia olla uimataitosten kuin uimataidottomien lasten kanssa rannalla. Vaikka lapsia pitää koko ajan vahtia, uimataidosta riippumatta, koska hukkuminen käy äkkiä, niin uimataidollisten lasten kanssa välitön kauhu on poissa. ”Unohda” matkasta he, jotka ei osaa uida!

  1. Eväät

Mikään rantapäivä ei ole mitään ilman eväitä. Tähän rantakertaan kevyet eväät haettiin kaupasta. Ihan lempi eväät ovat tietysti mansikat ja ruokaisana eväänä kivikylän lihapulla voileivät!! NAM!

  1. Rento mieli.

Anna itsellesi lupa olla tekemättä mitään. Anna vain lasten touhuta ja jos on pakko miettiä jotain, niin jäsenöi tekemättömiä töitä. Tiesitkö, että tekemättömät työt on puoliksi tehty, kun ne jäsentelee päähän tai muistioon valmiiksi.

Ihania kesäpäiviä kaikille!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *