sad, girl, sadness-2042536.jpg

5 asiaa, joita vihaan yrittämisessä

Missioni on kannustaa kaikkia yrittämään, haluan olla rehellinen, että kaikki ei ole ruusuista, yrittäjänäkään. Kokosin tähän tekstiin viisi asiaa, joita vihaan.

Yksinäisyys. Olen toiminut yrittäjänä yksin ja yhdessä. Työpäiväni ovat kummassakin tapauksessa olleet kuitenkin yksinäisiä. En tiedä olenko siitä juurikaan kärsinyt, kiitos erittäin sosiaalisen elämäni. Jos vertaan työpäiviä yrittäjänä ja palkansaajana on yrittäjänä toimiminen ehdottomasti yksinäisempää.

Sairaanhoitajana, myyjänä, siivoojana tai lehtitoimittajana olen aina kuulunut joukkoon. Aamulla työpaikalle tullessa on työkaverit olleet vastassa. Myönnän, että minulle työkaverit on ollut usein työhyvinvoinnin kantava voima. Yrityksiini ei ole koskaan kuulunut toimistoa tai varsinaista työpaikkaa, joten perjantai pulloa on ollut turha arpoa.

Epävarmuus. Jatkuva epävarmuus kaikesta on ihan TODELLA kuluttavaa. Vakituisessa työtehtävässä oleva henkilö ei voi tätä ymmärtää mitenkään. Jatkuva epävarmuus on yrittäjänä koko ajan läsnä, milloin on taloudellisesti tai henkisesti epävarmaa, milloin puuttuu työntekijät, milloin lupa-asiat junnaavat, milloin nousee yllättäen peruskustannukset, milloin mitäkin.

Välillä on aikoja, jolloin kaikki menee ihan päin ###, eikä niistä välttämättä edes selvitä. Jos selvitään, pitää toimintatapoja vähintään muuttaa tai ainakin uusia. Uskon, että lause: mikään muu ei ole niin varmaa, kuin epävarma, on suoraan yrittäjän suusta.

Alempi sosiaalinen status. Tulee esiin aina toimiessa virka-asioissa. Matalapalkkainen yrittäjä ei ole oikeutettu samoihin asioihin, kuin matalapalkkainen työntekijä ja se on todella väärin. Monesti yrittäjä törmää alempaan sosiaaliseen statukseen pankissa. 2500€/kk tienaava palkansaaja saa lainan, mutta 2500€/kk tienaava yrittäjä ei välttämättä saa. Yrittäjä on pankille aina riski.

Jatkuva myyminen. Yrittäjän pitää olla koko ajan myymässä. Useat yrittäjät tietävät liiketoimintasa eteenpäin seuraavalle kahdelle kuukaudelle. Toki on yrittäjiä, jotka myyvät jo esim. ensi vuotta. On myös sellaisia yrittäjiä, joiden ei tarvitse nähdä vaivaa oman palvelun/tuotteen myymisen eteen, vaan ne ovat niin suosittuja, että myynti tulee kuin manulle illallinen. Jatkuva myyminen, se jos mikä käy työstä.

Vastuu. Vaikka vastuu on yksi yrittäjyyden parhaista asioista, on se myös kirous. Mikäli liiketoiminta on sellaista, mikä vaatii esim. kivijalkaliikkeen auki olon sunnuntaisin, on siellä liikkeessä oltava. Työntekijän sairastuessa, yrityksen auki oleminen on aina loppukädessä yrittäjän kädessä. Tämä vastuu rajoittaa monen yrittäjän sosiaalista elämää ja vie aikaa mm. perheeltä tai ystäviltä.

Tuleeko sulle mieleen jotain muuta ärsyttävää, huonoa tai epämiellyttävää asiaa yrittämisessä? Näistä viidestä asiasta huolimatta, yrittäminen on parasta. Voit käydä lukemassa 52 parasta asiaa yrittämisessä.

Ota kanavani seurantaan, mikäli haluat seurata laajasti yrittäjyysaiheita. Löydyn Instagramista ja LinkedINistä. Tilaa toki uutiskirjeeni täältä sivun alareunasta. Uutiskirjeessä jaan ilosanomaa vain hyvistä ja hyödyllisistä asioista! Kiitos kun luit.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *