Parasta yrittämisessä osa 11/52: Voit tavoitella mitä haluat, eikä vähempään kannata tyytyäkään.

Instagramissa, mua vastaan tuli kela (reels), jossa Beyoncé sanoo (vapaasti käännettynä) ”joskus olemme tyytyväisiä siihen, mitä muut ihmiset määrittelevät, mihin meidän pitäisi olla tyytyväisiä ja se estää meitä tavoittelemasta tähtiä”. Tämä ajatus sopii esiintymismaailmaan, mutta myös yritysmaailmaan. Tuskin Beyoncésta olisi tullut Beyoncé, ellei hän olisi tavoitellut ja halunnut enempää. Haluan, että yrittäjänä sinäkin lukija tavoittelet enemmän, jotta voisit olla vapaampi.

Viimeksi kirjoitin siitä, miten itse luomamme rajat voivat toimia itselleen toiminnan estäjänä. Asetamme itselle uskomuksen itsestämme ja jätämme tekemättä/kokematta asioita, koska uskomme, ettei meistä ole siihen. Ei tavoittelemaan sitä jotain, saati elämään/kokemaan sitä jotain.

Kun lähdimme luomaan yhdessä yhtiökumppanien kanssa hoitajavälitysyritystä, tavoitteena oli ”katsoa” olisiko se edes mahdollista. Yhtäkkiä meillä olikin 300 hoitajan keikkalais-ryhmä ja kivasti tilauksia. Jos ei oltaisi lähdetty ”tavoittelemaan tähtiä”, ei meillä olisi mitään. Olen sanonut Elämäni Yrittäjänä podcastissa, että mun suurin unelma on työllistyä 100% yrittäjänä. Ihan vielä en ole sitä tavoittanut, kaikesta yrittämisestä huolimatta, mutta olen matkalla.

Se 100% yrittäjyys on mulle mun ”tähtien tavoittelua”. Jos en tavoittelisi sitä, niin musta tuntuisi, että tyytyisin vähempään. Tyytyisin nykyiseen palkkatyöhön. Mikä on myös TODELLA HYVÄ! Monen mielestä se on täysin riittävä, ja niin onkin! Monen mielestä on ihan tyhmää, että tavoittelen edes jotain muuta, sillä sairaanhoitajan palkkatyö on varma ja säännöllinen. Kaikkea mitä moni työtä tekevä etsii. Itse etsin vaan jotain enemmän, ehkä merkityksellisempää ja ehkä jollain tavalla yritän tavoitella tähtiä. Ainakin siitä näkökulmasta, että saisin ison haaveeni, työllistää itseni ja muita, toteen.

Kerroinkin Instassa, että olen seuraavaksi astumassa uuteen vaiheeseen elämässä. Opintovapaa rilluttelu loppuu syyskuussa. Täyspäiväinen yrittäjyys kiinnostaa, mutta niin kiinnostaa kokemuksen kerryttäminen palkkatyössäkin. Mun pitäisi nyt tehdä itselle selväksi, mitä haluan todella tavoitella ja varsinkin mihin EN AIO tyytyä.

Onneksi jo kokemuksesta tiedän, että mikään ei tapahdu itsestään, heti tai nopeasti. Tiedän myös sen, että aina elämä jotenkin kantaa. Voi olla, että toisille yrittäjille se kuulostaa höpöhöpölle, mutta niin se elämä tuppaa löytämään ne oikeat jutut. Muista sinäkin tavoitellessa tähtiä, älä tyydy vähempään!

Ota kanavani seurantaan, mikäli haluat seurata laajasti yrittäjyysaiheita. Löydyn Instagramista ja LinkedINistä. Tilaa toki uutiskirjeeni täältä sivun alareunasta. Uutiskirjeessä jaan ilosanomaa vain hyvistä ja hyödyllisistä asioista! Kiitos kun luit.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *