Parasta Yrittämisessä 3/52: saa tehdä töitä rauhassa ja omilla ehdoilla

Tämä on Parasta yrittämisessä 52 osaisen sarjan kolmas osa. Yrittäjyys on siitä parasta, että jokainen yrittäjä saa yrittää rauhassa ja omilla ehdoillaan. Olen palkansaajana tehnyt töitä mm. hoitoalalla, josta viime vuosina on rauha ollut kaukana.

Ensin kuultiin pelkkää negaa uudesta potilastietojärjestelmästä, sitten tuli korona ja ohjeet vaihtui, ei ainoastaan päivittäin vaan useamman kerran päivässä. Eiiiikä siinä vielä kaikki. Kun koronasta jotenkin selvittiin, alkoi hoitajien lakko ja media mylläkkä oli valmis.

Koin itse raskaaksi sen, että oma ala oli negatiivisesti esillä mediassa noin kolmen vuoden ajan. Tai ehkä en raskaaksi, mutta kyllä asiat vaikutti omaan mieleen ja työtyytyväisyyteen. En silti ole missään nimessä, sitä mieltä, etteikö asioista saisi ja pitäisi puhua sellaisinaan kun ne ovat. Ehkä haluan vain sanoa, että olisin selvinnyt ilman, että media sai asiat vaikuttamaan vielä huonommilta kuin ne ehkä omalla kohdallaan olivat.

Kun lähdin yrittäjäksi samalle alalle, tajusin, miten paljon sillä on merkitystä minulle, että saan päättää työssä merkitsevistä asioista itse. Saan itse valita mitä järjestelmiä käytän, eikä media uutisoi niistä ympäriinsä huutaen negatiiviisia ajatuksia. Saan itse uteliaana tutkia eri vaihtoehtoja ja muodostaa rauhassa oman mielipiteeni asioista.

Tottakai minun pitää toimia ohjeiden ja sääntöjen rajassa, mutta sellaiset asiat, jotka ei minusta palvele minua, yritystä tai asiakasta voin jättää pois. Minun ei tarvitse tehdä työssäni jotain, vain koska joku asiantuntija jossain hallituksen huoneessa on lukenut tutkimuksen, että jokin asia on hyvä, vaikkei se käytännössä olekaan.

Tämä päätäntävalta tuo minulle rauhan. Rauhan tehdä töitä ja keskittyä omiin töihini, riippumatta siitä, millainen mellakka mediassa olisi käynnissä. Vaikka media huutelisi, että hoitajat ovat ahneita ja pyytävät liikaa rahaa, voin silti laskuttaa sen minun ja asiakkaan valitseman summan hyvällä omalla tunnolla, koska minulla on ollut rauha tehdä työni hyvin.

Onneksi silloin valitsin tien lähteä yrittäjäksi. Väitän, että sillä oli merkittävä vaikutus hyvinvointiini. Muutokset ovat aina tervetulleita. Varsinkin silloin kun niissä on järkeä! Järjettömät ja perustelemattomat muutokset saavat vain pahalle tuulelle.

En syytä tässä mediaa negatiivisesta kirjoittelusta. Kun asiasta ei ole positiivista sanottavaa, niin silloin sitä ei ole. Paska lähtee pesemällä, pahaolo puhumalla on ollut mottoni jo pitkään. Ehkä olisi auttanut, etten olisi lukenut uutisia tai katsonut haastatteluohjelmia, mutta asia tietysti kiinnosti. Onhan se minun alani, mistä uutisoidaan. Yrittäjänäkin.

Se mielen vapaus.

Ota kanavani seurantaan, mikäli haluat seurata laajasti yrittäjyysaiheita. Löydyn Instagramista ja LinkedINistä. Tilaa toki uutiskirjeeni täältä sivun alareunasta. Uutiskirjeessä jaan ilosanomaa vain hyvistä ja hyödyllisistä asioista! Kiitos kun luit.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *